Aferin İlaç Ne İşe Yarar? Aferin ilacı soğuk algınlığı nezle gibi hastalıkların semptomlarını hafifletecek parasetamol ve klorfeniramin içeren reçeteli ilaçtır. Ateş düşürücü ve ağrı kesici olan ilaç boğaz ağrısı öksürük burun akıntısı gibi semptomların hafifletilmesine yardımcı olur.

Aferin ilacının hem şurup hem toz formu bulunur. Solunum yolu rahatsızlıklarında tercih edilen ilaç hızlı şekilde vücuda etki edip semptomların hafiflemesine imkan sağlar.

Aferin Forte kullananlar genellikle şiddetli boğaz ağrısı öksürük burun akıntısı vücut kırgınlığı ateş gibi belirgin semptomlar da hızlı iyileşme kaydeder. Buna bağlı olarak kas ağrısı göz bölgesinde kaşıntı ve sulanma hapşırık ve baş ağrısı gibi semptomlarda da kullanılabilir.

Aferin kullanmadan önce dikkat edilmesi gereken hususlar aşağıda maddeler halinde yer alır.

  1. ·      Kişinin epilepsi nöbeti bulunuyor ise
  2. ·      Kalp damar sorunları ve yüksek tansiyon mevcut ise
  3. ·      İlacı kullandıktan sonra 3 günün tamamlanması sonucunda hala aynı belirtiler devam ediyor ise
  4. ·      Prostat büyümesi sorunu yaşanıyor ise
  5. ·      Herhangi bir alerji ilacı ya da parasetamol içeren başka bir ilaç kullanılıyor ise
  6. ·      Alkol kullanılmış ise 2 gramdan fazla parasetamol kullanılmaması gerekir.

Aferin Forte Günde Kaç Kez Kullanılır?

Katarakt Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Katarakt Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Aferin hap günde 6 ila 8 saat arasında verilir. Aferin ilacının günde 3 defadan fazla verilmemesi tercih edilir. Aferin ilacının etkisi 30 ila 45 dakika içerisinde gerçekleşir. 6 aydan büyük çocuklarda kullanılan ilaç uzun süre boyunca ve yüksek dozlarda kullanıldığında mide üzerinde ya da böbrek kısmında ciddi yan etkiler meydana getirir.

Aferin ilacı üst solunum rahatsızlıklarında tercih edilen ve hızlı bir şekilde etkisini gösteren ilaçlardan biridir. Enfeksiyona bağlı olarak gelişen Ateş öksürük nefes darlığı ve benzeri semptomların hafiflemesi söz konusudur.

Aferin ilacının belirgin yan etkileri aşağıda maddeler halinde yer alır.

·      Uyuşukluk yorgunluk

·      Baş ağrısı

·      Baş dönmesi

·      Mide bulantısı

·      Ağız kuruluğu ve boğaz bölgesinde şişme

Bununla birlikte nefes almada zorluk göğüs ağrısı ve yüz bölgesinde şişme meydana gelebilir. Yan etki söz konusu olduğunda ilacı kullanmayı bırakarak en yakın sağlık kuruluşuna gitmek önceliklidir.

Daha fazla; SAĞLIK HABERLERİ BURADA!

Editör: Ayşe Topçu