Bağırsak Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir?

Bağırsak enfeksiyonuna ne iyi gelir bu anlamda şifa arayanlar için en iyi gelen birkaç yönteme bahsedelim.

Buna da bakın;

Ağız Kokusuna Ne İyi Gelir?

Bağırsak enfeksiyonu anlamında en iyi gelen başlıca besinler; su, şeker ve tuz karışımı şeklinde yapılarak elde edilen salin solüsyonu ile fayda sağlar.

·      Probiyotik özellikli; yoğurt, ayran ve kefir olmaktadır.

·      Bal ile karıştırılmış zencefil kökü suyu.

·      Nane çayı

Kireç Vücuttan Nasıl Atılır? Kireç Vücuttan Nasıl Atılır?

·      Limonlu su

·      Sarımsaklı çay

·      Rezene çayı

·      Papatya çayı

Bağırsak iltihabını ne temizler?

Probiyotik bakteriler anlamında çok zengin bir özelliğe sahip olan yoğurt, ayran ve kefir şeklindeki besin grupları bağırsak enfeksiyonun giderilmesi anlamında fayda sağlar. Bağırsak iltihabı bir nevi ishal anlamını taşır.

Daha nice haber BURADA!

Yine haşlanmış durumdaki patateste haşlanmış olan pirinçte bağırsak içi su emilimini arttırmakta olan ishal kesici besinlerdir.

Bağırsak enfeksiyonu olan biri ne yemeli?

Bağırsaklarda yaşanmakta olan enfeksiyon boyunca vücudun gerek duymakta olduğu su, tuz ve mineral sağlanmalıdır. Bunu destekleyecek olan ve az posalı yiyecekler tüketilmesi önemlidir.

Bu besinler olarak da yağsız çorbalar, yağsız peynir, yoğurt ve  patates haşlaması oldukça önemlidir. Yine ishali kesen meyveler olarak da, elma, şeftali, muz ve havuç tüketilmesi oldukça önemlidir.

Bağırsak neden enfeksiyon kapar?

Bağırsaklarda enfeksiyonu tetikleyene ne önemli neden, bozulmuş ve kontamine olmuş besinlerdir. Genellikle enfekte olmuş kişiler ile de bir takım ortak eşyaları birlikte kullanıyor olmak bağırsak enfeksiyonu arttıran önemli etkenlerdir.

Bu gibi durumlarda havlular, bardaklar ve diğer kişisel eşyalar kesinlikle ayrı tutulmalıdır.

Deniz ürünlerinden olan çiğ veya az pişmiş istiridye gibi bir takım kabuklu deniz ürünleri hastalığa neden olabilir.

Bağırsakta enfeksiyon olduğu nasıl anlaşılır?

Viral bağırsak enfeksiyonunu anlamak için dışkının ne şekilde olduğudur. sulu dışkılama bunun en açık şeklini oluşturur diyebiliriz.

Bu tarz enfeksiyon görülen kişilerde  bulantı, hafif ateş, iştah kaybı, halsizlik, karın ağrısı ve kramp gibi belirtiler da görülebilmektedir.

Editör: Ayşe Topçu