Boğaz Ağrısı Nasıl Geçer? Boğaz ağrısı enfeksiyon ve virüs gibi solunum yolunu etkileyecek problemlerden sonra ortaya çıkan bir semptomdur. Ayrıca ses tellerinin yıpranması ve ağız ve diş sağlığına dikkat edilmemesi durumunda da ortaya çıkabilir.

BUNA DA BAKIN;

Vegan Beslenmek Sağlıklı mı? Uzmanlar Bunu Söylüyor! - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Boğaz ağrısını kalıcı şekilde giderebilmek için öncelikle neden oldu problemi ortadan kaldırmak önceliklidir. Kişide ateş, boğaz kısmında kuruluk, ses kısıklığı, kas ağrısı öksürük ve nefes darlığı gibi ciddi semptomlar da varsa bir sağlık kuruluşuna gidip görünmesi gerekir.

Yutkunurken boğaz ağrısı çeken kişiler sıcak bitki çayları tüketebilir. Boğazı sıcak kompress uygulayarak ağrının hafiflemesi sağlanabilir. Boğaz ağrısını anında kesen yöntem ise pastil kullanmaktır.

Yutkunurken Boğaz Ağrısına Ne İyi Gelir?

Yutkunma esnasında boğaz ağrısı neden olur? Soğuk algınlığı, nezle, bademcik iltihabı, farenjit gibi hastalıklar şiddetli boğaz ağrısına neden olabilir.

Ses tellerinin iltihaplanması da boğaz ağrısına neden olan sağlıksal sorunlardan biridir. Boğaz ağrısına ek olarak boğazda bademcik şişmesi, öksürük, ses bozukluğu görülür. Boğaz kısmında kuruluk ve aşırı halsizlik semptomlar arasında eklenir.

 Yutkunmayı daha kolay hale getirecek yöntemler aşağıda maddeler halinde yer alır.

·      Pastil ve boğaz ağrısını hafifletecek spreyler tercih edilebilir.

·      Ağrı kesici ve doktor kontrolünde antibiyotik kullanılabilir.

·      Antibiyotik ile geçmeyen boğaz ağrısı varsa boğazın tahriş olmasını azaltmak için ev içi buhar makinesi ile nemli bir ortam hazırlanabilir.

·      Yumuşak ve sıvı gıdalar ile kolay yutkunma mümkündür. Boğazı tahriş etmeyecek ve yırtmayacak yumuşak besinleri tüketmek gerekir.

·      Bol sıvı tüketmek ve ses tellerini olabildiğince dinlendirmek Boğaz ağrısının hızlı şekilde iyileşmesine yardımcı olur.

Brus İlacı Ne İşe Yarar? Brus İlacı Ne İşe Yarar?

Boğaz ağrısına neden olan en büyük etmenlerden biri soğuk algınlığı grip ve bir enfeksiyonlardır. Her yaşta ortaya çıkabilen bu enfeksiyonlar birkaç gün içerisinde geçer. İkisinin bağışıklık sistemine göre bazı durumlarda antibiyotik ile tedavi gerekebilir.

Doktor kontrolünde tedavi görüp gerekli ilaç ve vitaminleri alan kişi 3 ile 5 gün içerisinde iyileşme kaybeder. Boğaz ağrısı yaşayan kişi özellikle bademciklerinin korunması için bol su tüketip ağız hijyenine dikkat etmesi gerekir.

Daha fazlası için;İşkembe Nasıl Temizlenir? Aşama Aşama Tarif! - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Editör: Ayşe Topçu