Diş Dolgusu Nasıl Yapılır?

Diş dolgusu nasıl yapılır? Diş dolgusu işlemi öncesinde ilgili bölgenin Diş etlerine lokal anestezi uygulanır ardından çürük diş temizlenir.

Buna da bakın; 

Magnezyum İlacı Ne İşe Yarar?

Temizleme esnasında kişi bir titreşim ve hassasiyet hissedebilir. Ardından oyulan boşluk dolgu materyalleri ile doldurulur ve dişin gerçek formu yakalanarak ağız içerisinde herhangi bir fazlalık ya da kabarıklık bırakılmadan işlem sonlandırılır.

Dolgu işlemi yapıldıktan sonra hastaya ağız içerisinde herhangi bir rahatsızlık olup olmadığı sorulur. Ağzın açıp kapatılarak fazlalık olan yerleri dolgu materyalleri ile şekillendirilir.

Ağzın içerisinde bulunan fazlalık sivrilik ya da çıkıntı sorunları giderilir. Dolgu işleminden sonra anestezinin geçmesiyle birlikte ağız içerisinde hafif bir ağrı mevcut olabilir.

Kurdeşene Ne İyi Gelir? Kurdeşene Ne İyi Gelir?

Diş Dolgusu Yapmak Kaç Dakika Sürer?

Yapılan diş dolgusu tek seansta yaklaşık 30 ila 60 dakika arasında sürer. Dolgu malzemesine ve diş dolgusunu büyüklüğüne göre süre farklılık gösterebilir.

Kompozit dolgu ise ortalama 60 dakika sürer. Bu dolgu diş rengine birebir benzeyen ve dişin çatlak ya da kırık olması durumunda tercih edilen bir işlemdir.

Daha nice haber BURADA!

Büyük diş boşluklarında tercih edilmediği gibi diğer dolgu çeşitlerinden daha dayanıklı olması fakat zaman içerisinde aşınma problemleri ile karşı karşıya kalınması durumunda özellikle azı dişler için uygulanması doğru değildir.

Estetik dolgu ne kadar sürer? Dolguda kullanılan materyallerin farklılık göstermesiyle süreç 30 dakika ile atmış dakika arasındadır.

Diş Dolgusu Yaptırmak Acıtır Mı?

Diş dolgusu yapılırken lokal anestezi uygulandığından dolayı herhangi bir ağrı ya da acı duymak söz konusu değildir. Sadece hekimin uygulamış olduğu baskı ve dolgu aletlerinin yapmış olduğu titreşimler hissedilir.

Diş dolusunun amacı çürümeye başlamış dişlerin yeniden kurtarılmasıdır. Dişlerin düzeltilmesi ve boşlukların yeniden doldurulması diş dolgusunun ana amacıdır.

Daha nice haber BURADA!

Diş dolgusunu tamamlanması ve lokal anestezinin etkisinin geçmesiyle hafif ağrı yaşanılabilir. Dolgu yapılan bölgenin şişmesi ve ağrına şiddetli olması durumunda özellikle ağrının 1 ya da 2 gün içerisinde geçmemesi söz konusu olduğunda diş hekimine bilgi vermek gereklidir.

Diş dolgusu yapıldıktan sonra ağrıların kontrol altına alınması için doktor ağrı kesici önerebilir.

Editör: Ayşe Topçu