Endüstri Mühendisliği Ne İş Yapar?
Endüstri mühendisliği çeşitli hizmet ve ürünlerin verimli şekilde dağıtımını üretimini iş gücünü enerji, bilgi, ham madde, para ve çevre gibi kısıtlı kaynaklardan oluşabilecek tasarım yönetme gibi sistemlerin rekabet gücünü geliştirmeye yarayan bir iştir.
BUNA DA BAKIN;
Göz Altı Maskesi! Etkisi Feci! - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com
Dünya üzerinde oldukça eski mühendislik dallarından biri olan endüstri mühendisliğinde pek çok bilimsel çalışma Analitik düşünme ve matematiksel modelleme gibi becerilerle ilgili çalışmanın yürütüldüğü bir iş dalıdır.
Endüstri Mühendisliği Okuyan Biri Ne İş Yapar?
Endüstri Mühendisliği iş imkanları konusunda geniş bir yelpazede sektörde yer alan bu meslek ilgili her sistemi mutlak suretle doğru yolda güvenli ve az maliyetle yürütmeyi planlar.
Endüstri mühendisliği okuyan bir kişinin üretim pazarlama ve kontrol işinde, yatırım planlaması gerektiren pek çok sektörde, iş yeri düzenleme proje yönetimi ve değerlendirme gibi pek çok alanda hizmet sunar.
Endüstri mühendisi nerelerde iş bulabilir? Endüstri mühendisliği yapan bir kişinin sunmuş olduğu hizmet alanları aşağıda maddeler halinde yer alır?
· Otomotiv, tekstil, bilişim, elektrik ve elektronik alanlarında
· Hizmet sektöründe, eğitim sektöründe lojistik, taşımacılık ve turizm sektöründe
· Sağlık, yapı, gıda, kimya ve telekomünikasyon sektöründe endüstri mühendislerinin görev alması söz konusudur.
Endüstri Mühendisliği okuyunca ne olur? Endüstri mühendisliği okuyunca yukarıda bahsi geçen hizmet sektörlerinden herhangi birinde çalışmak mümkündür. Geniş bir skalada iş bulma imkanı mevcut olduğundan dolayı kazanılan maaş işin yoğunluğuna ve durumuna bağlı olarak değişiklik gösterir.
Endüstri Mühendisliği işsizlik oranı incelendiğinde mevcut bu oranın oldukça düşük olduğunu söylemek mümkündür. Endüstri mühendisliği okuyan bir kişinin işsiz kalma durumu oldukça düşük olduğundan dolayı Özel sektör ve kamu dairelerinde görev alabilir.
Endüstri mühendisi mesleğinde yeni başlamış olan kişilerin 2024 yılı itibariyle maaşlarını 45.000 TL'den başlayıp 55.000 TL'ye kadar çıkması söz konusudur Özel sektörde ise bu rakam İşin durumuna göre değişiklik gösterebilir özel sektörde çalışan bir mühendisin maaşı dikkate alındığında en az 30.000 en yüksekse 70.000 TL olduğu söylenebilir.
Endüstri mühendisliği konusunda kendini geliştirmiş bir kişi mevcut bu rakamlardan çok daha fazla maaş alabilir.