Safra kesesi ameliyatı olan kişiler sağlık açısından bir süre dikkatli bir yaşam sürmelidir. Bu rahatsızlığı olan hastaların safra kesesi ameliyatı sonrası iyileşme tavsiyelerine en başta hal ve hareketleri ile uymalıdır.

Genel anestezi altında yapılan bu popüler ameliyat ülkemizde birçok kişide yapılmaktadır. Safra kesesinde sağlık sorunu bulunanlar, sırt ağrısı şikayetinde bulunur.

Aynı zamanda karın ağrısı da bu rahatsızlıkları üzerinde taşıyan kişiler sıklıkla rastlayabilir.

Ameliyatı sonrasında ağrı kesicilerle hastanın ameliyat dışı iyileşme süreci başlatılır. Laparoskopik kolesistektomi yöntemi ile yapılan bu ameliyat, diğer bir adıyla açık kolesistektomidir. Ameliyat sonrası doktorun tavsiyesi dışında ekstra tıbbi tedaviye hiç gerek yoktur. Pankreas iltihabı gibi birtakım rahatsızlıklar neticesinde ya da safra kesesi taşları yüzünden safra kesesi iltihabı kolesistit işlemi yaygın olarak uygulanır. Safra kanallarındaki taşlar yapılan işlem ile kolayca alınabilmektedir.

Anjiyo Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler! Anjiyo Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler!

Buna da bakın

Çatlak Kaç Günde İyileşir? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

İyileşme süreci, kişilerin sahip olduğu bedensel özelliklerine ve yaşına göre değişkendir.  Bu yüzden safra kesesi ameliyatı iyileşme süresi bilindik ameliyata göre çok farklı bir durumdur.

Laparoskopik ameliyattan hemen sonra bu rahatsızlığa sahip olan kişiler genel olarak aynı gün içerisinde taburcu edilmektedir. Bazı durumlarda ise içinde bulunulan duruma bağlı olarak; ertesi gün taburcu işlemleri yapılabilmektedir.

Kapalı safra kesesi ameliyatı ortalama kaç günde iyileşir?

 Kapalı ameliyat sonrası ilgili tedavi işlemlerinin ardından yapılan taburculardan sonra iyileşme süreci başlamış bulunmaktadır. Normal seyreden işlemlerin ardından orta yaşlara sahip olan kişilerde eski sağlıklı haline dönme süreci, 15 günlük olmaktadır.

Ancak bu durum açık safra kesesi ameliyatında ise 2 haftadan çok daha uzun bir süreci içine almaktadır. Dahası

Editör: Ayşe Topçu