Kuyruk Sokumu Yarası Nasıl İyileşir?

Kuyruk sokumu yarası nasıl iyileşir ve tedavi yöntemleri merak konusudur. Uzun süreli yatalak olan hastalarda, yaygın olarak kuyruk sokumu yarası yani yatak yarası oluşabilir. Aynı şekilde uzun süreli tekerlekli sandalye kullanmak zorunda kalan kişilerde de kuyruk sokumu yarası görülebilir.

BUNA DA BAKINIZ;

Aşil Tendon Kopması Kaç Ayda İyileşir? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Cilde uzun süreli yapılan baskıda kaynaklı olarak, kuyruk sokumu bölgesinde yaralar oluşabilir. Yatak yarasının tedavi edilmesi ve önlenmesi için kişinin belirli aralıklar ile pozisyonunun değiştirilmesi gerekmektedir. Kuyruk sokumu yarası tedavisi için erken teşhis de çok önemlidir.

Aknetrent Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Aknetrent Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Erken teşhis edilen yaralar, daha hızlı bir şekilde tedavi edilebilir. İyileşme süresinin kısaltılması için önemli olan erken teşhis, yaranın iltihap veya enfeksiyon kapmaması açısından da önem taşımaktadır. Kuyruk sokumu yarası tedavi edilmezse, ciddi enfeksiyonlara neden olabilir.

Kuyruk Sokumu Yarası Neden Olur?

Bası yarası olarak isimlendirilen yara çeşitleri, en çok kuyruk sokumu ve kalça kemiklerinin olduğu bölgelerde meydana gelmektedir. Yatak sürtmesinden, duşta sertçe ovma ve sandalyeden kayma gibi nedenlerden dolayı bu bölgelerde sorun oluşabilir.

Ayrıca kuyruk sokumu bölgesinde doku zedelenmesi de yaygın olarak görülmektedir. İdrar, geita veya terleme gibi problemler, doku zedelenmesine neden olan en önemli faktörlerdir.

Yatak Yarası En Hızlı Nasıl İyileşir?

Yatak yarası nasıl geçer sorusunu kısaca yanıtlamak isteriz. Yatak yarası olarak bilinen kuyruk sokumu yarasının büyüklüğünü iyileşme sürecini yakından etkilemektedir. Ancak çinko takviyesi, A ve C vitamini almak ve dengeli beslenmek, iyileşme sürecini hızlanabilmektedir.

Kuyruk sokumu yarasına düzenli ve steril bir şekilde pansuman yapılması da çok önemlidir. Pansuman yapılması, yara olan bölgenin enfeksiyon riskini ortadan kaldıracaktır. Bu durum da yaraların daha hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlar.

Kantaron Yağı Yatak Yaralarına İyi Gelir mi?

Yatak yarasında bitkisel çözüm olarak, kantaron yağı önerilmektedir. Kantaron yağı dışında Hindistan cevizi yağı da yine yaralarda enfeksiyon oluşumunu azaltıcı etkiye sahiptir.

Yara olan bölgenin sürekli nemli olmasını sağlayacağı için yaranın iyileşme hızını da artırır. Kantaron yağının iyileştirici özelliği olduğu için yatak yarası tedavisinde destekleyici ve bitkisel yöntem olarak tercih edilebilir.

Kuyruk sokumu yarası nasıl iyileşir dışında fazla bilgi için;Ziraat Borsa Hesabı Açma Rehberi - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Editör: Ayşe Topçu