Papatya Çayı Nasıl Yapılır?

Bitkisel çaylar en lezzetli ve faydalı çay türleridir. Bunlar arasında papatya çayı nasıl yapılır ise merak edilen konular arasında yer almaktadır.

Papatya çayınızı evinizin konforunda kolayca hazırlayabilirsiniz. Papatya çayı yaparken, yalnızca 1 bardak kaynatılmış taze içme suyunun içerisine, 1 tatlı kaşığı kadar papatya bitkisini ilave edebilirsiniz. Hemen akabine, bardağınızın ağzını sıkıca kapatmalısınız.

 10 dakikada demlemeye bırakmanız yeterlidir. Papatya bitkisel çayınızı günlük olarak 3 ila 4 defa 3 öğün yemeklerinizden hemen sonra tüketebilirsiniz.

Papatya Çayı Faydaları

Papatya çayının faydalarını şu şekilde sıralayabilmekteyiz;

•        Bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Hastalıklara karşı dirençli olmanızı sağlamaktadır.

•        Papatya çayı, özellikle Kış aylarında tüketilmesi gereken özel bir bitki çayıdır. Bu dönemlerde grip ve nezle gibi soğuk algınlıklarına iyi gelmektedir.

•        Papatya çayı, sindirimi kolaylaştırmakta ve ciltteki kırışıklıkların azalmasını desteklemektedir. Kolesterol ve tansiyonun düşmesine destek olmaktadır.

Daha nice haber BURADA!

Sallama Papatya Çayı Faydaları

Sallama papatya çayı faydaları şunlardır;

•        Baş ağrılarına iyi gelmektedir.

•        Baş dönmesini dindirmektedir.

•        Kabızlık, iştahsızlık ve mide bulantısına iyi gelmektedir.

•        Metobolizmayı hızlandırmakta ve daha kaliteli bir gün geçirmenizi desteklemektedir.

•        Fazla kiloların azalmasında etkili olmaktadır.

Papatya Çayı İçenlerin Yorumları

Papatya çayını içenler, bitkisel çayın yorgunluk ve halsizliğe de çok iyi geldiğini vurgulamaktadır. Bu çayın stres ve ruhsal olarak oluşan kaygı ve endişeleri de azaltabildiği yapılan yorumlar arasında yer almaktadır.

Papatya Çayı Zararları

Papatya çayının aşırı miktarda tüketilmesi, mide bulantısına, sersemlik ve baş dönmesine neden olabilmektedir. Bu nedenle söz konusu çayın, günlük olarak 3-4 kez tüketilmesi yeterlidir.

Kuru Papatya Çayı Nasıl Zayıflatır?

Kuru papatya çayı, fazla kiloların azalmasını sağlamaktadır. Günlük olarak 2 bardak kuru papatya çayı tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Böylece, kuru papatya çayı zengin içeriğiyle metabolizmanızın hızlı bir şekilde çalışmasını sağlamaktadır. Bu da fazla yağlarınızın daha hızlı bir şekilde erimesine destek olacaktır.

Papatya Çayı Zayıflatır mı?

Pek çok bitkisel çayların zayıflatma özelliği bulunmaktadır. Papatya çayı da bunlar arasında yer almaktadır. Papatya çayı, metabolizmayı hızlandırarak aşırı yağların azalmasını sağlamaktador. Böylece 4 ila 8 hafta sonrasında, daha fit ve sağlıklı bir vücuda sahip olmanızı desteklemektedir.

Papatya Çayı Erkeklere Zararları

Papatya çayının aşırı miktarda tüketilmesi, erkeklerde kolesterol ve tansiyonun yükselmesine, hormon seviyesinin dengesizleşmesine neden olabilmektedir.

Papatya Çayı Sakinleştirir mi?

Papatya çayının sakinleştirici özelliği de bulunmaktadır. Bitkisel çayların büyük bir bölümünde sakinleştirici özellik yer almaktadır. Böylece papatya çayı sakinleştirir mi stres ve kaygı bozukluğunun azalmasına yardımcı olmaktadır.

Selanik'te Gezilecek Yerler Selanik'te Gezilecek Yerler

Papatya Çayı Neye İyi Gelir?

Papatya çayı, tansiyona, diyabete, kolesterole, mide bulantısına,iştahsızlığa ve baş dönmesine iyi gelmektedir. Bu bitkisel çay, fazla kiloların atılmasına ve mide şişkinliğine de iyi gelmektedir.

Kuru Papatya Çayı Nasıl Demlenir?

Kuru papatya çayı, 1 bardak kaynatılmış taze içme suyunun içerisine 1 adet kuru papatya atabilirsiniz. Bardağınızın ağzını sıkıca kapatarak, çayınızın 10 dakika kadar demlenmesini bekleyebilirsiniz.

Papatya Çayı Ne Zaman İçilmez?

Papatya bitkisel çayı, menopoz ve adet dönemlerinde tüketilmemesi tavsiye edilmektedir. Bu dönemler riskli olduğundan, bitkisel çaylardan birkaç gün uzak durmanızda fayda vardır.

Papatya Çayının İçine Limon Sıkılır mı?

Papatya çayının içerisine tercihiniz doğrultusunda, bir miktar taze limon sıkabilirsiniz. Ancak çayınızın mayhoş olmamasına dikkat etmelisiniz. 1 bardak papatya çayının içerisine, 1 dilim bol sulu ve taze limon ilave etmeniz yeterli olacaktır.

Editör: Ayşe Topçu