Derz Dolgu Nasıl Yapılır?

Derz dolgu nasıl yapılır? Ders dolgu işlemi beton üzerinde zamanla oluşan çatlakları doldurmak için kullanılan bir çeşit uygulamadır.

BUNA DA BAKIN;

Diş Dolgusu Nasıl Yapılır?

İklim şartları, darbeler ya da çeşitli nedenlerden dolayı zarar gören çatlakların büyüyüp tekrardan betona zarar vermemesi için uygulanan derz işleminin uygulama adımları aşağıda maddeler halinde yer alır.

·      İşe başlamadan önce mala sünger derz dolgusu ya da macunu gibi alet ve malzemeleri hazırlamak gerekir.

Daha nice haber BURADA!

·      Fayansların arasında bulunan her bir boşluğa mala ya da ölçü kabı kullanarak uygun miktarda ince bir tabaka halinde harç dökülmesi gerekir.

·      Harç dökülen yerlere elle bası uygulanarak fazla havası alınmalıdır.

·      Ders işlemi esnasında fayansların kuru ve temiz olduğundan emin olmak gereklidir.

·      Hazır olarak satılan ya da önceden karıştırılmış olan macun benzeri harç kaplandıktan sonra en az 24 saat boyunca kuruması beklenir.

Bornova Laka’da yeni bir hayat yeşeriyor Bornova Laka’da yeni bir hayat yeşeriyor

·      Kuruma işlemi tamamlandıktan sonra işlem sonlandırılır.

Ders dolgu nedir? Derz dolgu işlemi çimento ya da alçı bazlı bir madde olarak görev alır.

Derz Dolgu Çatlamaması İçin Ne Yapmalı?

Derz dolgunun çatlamaması için araların iyi şekilde nemlendirilmesi gereklidir. Derz işlemi sonrası ilgili alanı güneş altında ya da çok yüksek sıcaklıklarda tutmamak ve derzin bu yerlerde uygulanmaması gerekir. Uygulama sonrasında yüzeyin rüzgardan korunması da önceliklidir.

Sağlam derz dolgu nasıl yapılır?  Sağlam derz işlemi için dışarıdan gelecek etmenlere karşı dirençli olması için ders aralarını işlem öncesinde nemli olması gereklidir. Ayrıca işlem yapılan yerin su güneş ve yağmurdan korunması önceliklidir.

Eski Derzin Üstüne Derz Olur Mu?

Derz işlemi öncesinde eski derzin sökülmesi gereklidir. Daha pürüzsüz ve sağlam derz çekimi için eski derzin tamamının uygun şekilde temizlenmesi için ders sökücü kullanılması tavsiye edilir.

Derz Dolgusu İçine Ne Konur?

Derz dolgusunun içinde derz mastiği ve silikon bulunur. Bu maddeler dersin yüzeye daha iyi tutunmasını sağlar. Ayrıca işlem esnasında tuğla, taş seramik gibi yapıların arasına doldurmak için su çimento kum gibi bileşenlerin bulunduğu özel bir karışım kullanılır.

Editör: Ayşe Topçu